assalamua'laikum warahmtullahi wabarokatuh...!!!!!
ok inilah ayam panggang yang baru saja siap dipanggang...
AYAM PANGGANG
rupa nampak cam pucat lesi lemah tak bermaya..
anyway sedappp wooo dont judge the chicken by its cover ^_^v
hihihi okepp mari share sikit resipi ayam panggang anak orang nih
1ST THING YANG PERLU ADA
1 ekor ayam (potong2kanlah)
BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN
lengkuas
halia
bawang putih
bawang merah
sos tiram
sos maggi penambah rasa
garam secukup rasa
BBQ SOS sukahati jenama+rasa yang anda suka
*kisarkan semua bahan2 yang diperlukan dan try rasa cukup x rasa
pastu masukkan ayam2 yang telah dipotong kedalam bahan2
yang telah di"blend" sehingga lumat itu
lastly perap lah seberapa lama yg anda boleh sekurangnya
5 jam dan sebaiknya 8 jam
bagi yang rajin menambah pewarna semulajadi contohnya
seperti asamboi merah untuk menambahkan kepekatan
warna pada ayam adalah dibenarkan berbuat
sedemikian...huhu sesungguhnya warna itu membuat
orang lebih tertarik padamakanan itu...
mcm haiwan yang tertarik dengan buah yang sudah masak
kerana terang warnanya (aiseh apa yang mengarut nih =_=")
ok..selain itu resipi tersebut juga boleh digunakan untuk membuat
jeng jeng jeng
DAGING PANGGANG
simple kan resipi orang bujang nih???
ok selamat mencuba
jangan takut mencuba
this recipe can be try at home
hahaha...
sekian
wallahua'lam
<3 seri
ok inilah ayam panggang yang baru saja siap dipanggang...
AYAM PANGGANG
rupa nampak cam pucat lesi lemah tak bermaya..
anyway sedappp wooo dont judge the chicken by its cover ^_^v
hihihi okepp mari share sikit resipi ayam panggang anak orang nih
1ST THING YANG PERLU ADA
1 ekor ayam (potong2kanlah)
BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN
lengkuas
halia
bawang putih
bawang merah
sos tiram
sos maggi penambah rasa
garam secukup rasa
BBQ SOS sukahati jenama+rasa yang anda suka
*kisarkan semua bahan2 yang diperlukan dan try rasa cukup x rasa
pastu masukkan ayam2 yang telah dipotong kedalam bahan2
yang telah di"blend" sehingga lumat itu
lastly perap lah seberapa lama yg anda boleh sekurangnya
5 jam dan sebaiknya 8 jam
bagi yang rajin menambah pewarna semulajadi contohnya
seperti asamboi merah untuk menambahkan kepekatan
warna pada ayam adalah dibenarkan berbuat
sedemikian...huhu sesungguhnya warna itu membuat
orang lebih tertarik padamakanan itu...
mcm haiwan yang tertarik dengan buah yang sudah masak
kerana terang warnanya (aiseh apa yang mengarut nih =_=")
ok..selain itu resipi tersebut juga boleh digunakan untuk membuat
jeng jeng jeng
DAGING PANGGANG
simple kan resipi orang bujang nih???
ok selamat mencuba
jangan takut mencuba
this recipe can be try at home
hahaha...
sekian
wallahua'lam
<3 seri
0 SuRaT CiNta:
Post a Comment