Pages

Wednesday, March 13, 2013

~!0H My G0D! GaYa, MuTu, KeunGGuLaN

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 5:47 AM
PeRasaanMu 
Assalamualaikum ^_^

Sedar tak sedar begitu cepat masa berlalu
tanpa menghiraukan sesiapa
Bercakap tentang masa...perkara yang paling
banyak berkembang mengikut perubahan masa
adalah "fashion"

yeahhh tudiaaa fashion!!!
paling laris sekarang semua nak ikut fashion orang korea
tak kurang tu jugak yang bertudung pun banyak fashion
ada yang fashion cekik leher
ada yang fashion bawak buah atas pala
macam-macam betul fashion zaman sekarang
(-_-)7 aigoo

Adakah anda juga merupakan seorang ''fashionita"???
Adakah anda ingin menjadi seorang "fashionita"????
huarh huarh apapun mari den nak share sket blog
owner yang memang gempak nih!
namanya kak senduk
(my feveret akak!)

Jom kita tinjau2 fashion yang kak senduk perkenalkan
pada fashionista2 anda digalakkan try gaya2 nih k huahua


cara pakai tudung ni mudah je…
anak tudung..belasah je anak tudung apa…
pin bawah dagu..kelepet tepi..
amik cincin masuk ujung tudung tarik…
siap..selalunya makcik2 banyak pakai style tudung ni


tudung ni pulak mmg biase…
makcik2 nak pi sebeleh umah ..
kuar2 jalan2..tudung bawal katanya…
ujung tudung selempang kiri dan kanan..siap…pantas….


ade satu masa tudung corak2 cam ni mmg populer…
ape lagi amik tudung ikat ke ..ala2 mudah dan cepat…
so makcik2…paling sesuai ketika hendak kepasar 
dan mengumpat dengan jiran sebelah…


ha macam ni pun ade..anak tudung ko terkeluar…
kadang tu sampai tutup kening….
ni ala2 x nak bagi nampak anak rambut katanya….
ni yang menekankan prinsip penutupan aurat ni…


tudung mmg populer tahun 80an..
tudung cikgu bedah katanya…ikat belakang…jalannnn…lalalala


bila dah masuk2 tahun 2000 tu..mula tudung wardina katanya…
ikat..gulung2 kat kepala..nahhh sepit tepi muka..siap…wardina x muka akak?…


bila wardina punya tudung populer…
ade lagi tudung baru..tudung binda katanya…nak jugakkk…. 
kannnn ala2 sebonjot kat tepi muka…chantek sangat aku….



then kuar pulak tudung kain jersi..ala2 getah.
ko sarung je..siap…mudah cepat….
macam2 kaler ade…pelangi..tompok2..ko cakap je…
(dah macam jep sepah dah akak)



di gabungkan pulak dengan tudung lain..
nampak kelainnan katanya…variasi katanya…yer kerr…



ni tudung ala2 mak datin…bagi nampak rambut…ala2 kelas tanya..
bagi nampak remos….jambul…ko mampu?


pernah nampak orang pakai tudung cam ni?…
ni ala2 fesyen penjual kain orang kampuchia…meniaga katanya ..
panas…bagi nampak telinga..senang nak tawar menawar harga kain…
bagi jelas dengor…
so wardina dah ade tudung…binda dah ade…
so akak nak jugak…akak namakan tudung senduk…


langkah 1: amik tudung bace cerah..cream..
warna light2..pakai cam biase…tudung bawal lagi bagus…
langkah 2: ikat kebelakang ujung tudung tu..
jerut leher hingga muka bertukar menjadi biru…
langkah 3: amik tudung lain corak2…bendera juga boleh yer…
langkah 4: amik tudung warna tadi…letakkan di bawah dagu….
ala2 nak gantung diri gitew
langkah 5: ikat mati di atas kepala..pastikan ketat…
pastikan nak bukak mulut pun susah yer….
langkah 6: ikat reben..pastikan kemas…
tadaaaaaa…siap…….chantek kan…

nak cantek lagi letak keronsang..penambang gaya…
dah siap tudung senduk….
gaya ni mmg sesuai di pakai ketika majlis berjumpe bakal mertua…
melawat saudara di hospital tampoi…

(wakaka pandai kak senduk buat cute ala korea kan? :p)



kalau nak cantek lagi..
gunakan anak tudung putih dan tudung puteh sebagai warna asas….
untuk aksesori..amik sedikit kapas sumbatkan 
ke dalam dua belah lubang hidung… 
gaya ini sesuai untuk menghadiri 
majlis tahlil arwah dan majlis pengebumian.
 sekian terima kasih selamat mencuba…

(yang paling last ni tak boleh bla buat aku ketawa
nak mapos bhahahahaha chantekkkk arh kak senduk)

Mesej udang di sebalik mi
*glurp* ^-* nebes2

Islam menekankan kesederhanaan dalam bertudung
Buat apa bergaya lebih pada luaran tetapi pada dalaman
lupa nak bergaya dengan menghiaskan iman di dalam hati

justme:
*glurp*

copyright@http://meriahuoll.blogspot.com/2011/07/dutung-dulu2.html
Credits to kak senduk untuk entry yang best

0 SuRaT CiNta:

Post a Comment

 

AkU PeReMpUaN BiAsA Template by Haidanitazzi Blogger Template | Gadget Review