Pages

Tuesday, July 19, 2016

Ibu GanTung Diri SelePas BuNuh AnaK

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 8:01 PM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post
Kota Samarahan: Seorang ibu dipercayai membunuh dua anaknya sebelum menggantung diri di rumah tidak bernombor di Kampung Baru, Kota Samarahan di sini, malam tadi.
Mayat wanita berusia 37 tahun itu ditemui tergantung dalam tandas rumahnya, manakala dua anak lelakinya masing-masing berusia empat dan tujuh tahun ditemui dalam bilik tidur kira-kira 8 malam.
Ketua Polis Daerah Samarahan Deputi Superintendan Lee Chong Chern berkata, polis menerima panggilan daripada penduduk kampung memaklumkan mengenai penemuan dua kanak-kanak dalam keadaan mencurigakan.
Menurutnya, polis membuat pemeriksaan di rumah itu dan menemui dua kanak-kanak lelaki di bilik tidur dengan mulut berwarna hitam.
"Kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun sudah meninggal dunia, manakala adiknya berusia empat tahun dalam keadaan kritikal dan disahkan meninggal dunia ketika dibawa ke Hospital Jantung Kota Samarahan.
"Pemeriksaan lanjut menemui mayat seorang wanita tergantung dalam tandas," katanya.
Katanya, polis menemui botol cecair peluntur dalam keadaan penutupnya terbuka berhampiran mayat kanak-kanak berkenaan, disyaki digunakan wanita itu untuk membunuh anaknya.
"Kemungkinan wanita terbabit membunuh anaknya dulu sebelum menggantung diri. Tiada unsur jenayah lain ditemui di lokasi kejadian," katanya.
Mayat dihantar ke rumah mayat Hospital Umum Sarawak (HUS) untuk dibedah siasat.

WHY? KENAPA INI TERJADI??

OHHHHH NOOOOOOOOOOOOOOO.....

Hai! Aku seorang penghuni walk-up flat dan rumah aku memang sebaris pokok.
Tinggal di tingkat teratas sememangnya segala bunyi-bunyian jelas kedengaran
Segala drama rumah tangga juga boleh disaksikan secara live jika bersiaran dari arah blok bertentangan! Apa kaitan dengan berita di atas???
Oh wokay hampir sahaja aku teralpa...

Apa yang aku ingin ngomelkan & share di sini adalah berkenaan
perbalahan kecil di antara hubby & wifey yang tidak dapat aku lupakan
(bukan nak pasang telinga tetapi sememangnya manusia ber IQ normal memang tak boleh nak tutup telinga apabila suara pertengkaran itu melebihi note bercakap eheh!!! )

So here's the talk-talk between em'...

Hubby: Abang takde duit ni yang macam mana kita nak keluar!!!
Wifey: Kenapa abang boleh keluar sampai lewat malam sebelum ni tetapi bila sayang ajak keluar je terus takde duit?!!! Abang tahu tak sayang STRESSSSSssss duduk dekat rumah je dan perlukan masa untuk keluar?!!! Abang sikit pun tak fikirkan sayang. Apa yang abang buat keluar sampai lewat-lewat malam sebelum ni??? Abang ada perempuan lain ke?!!!
Hubby: Sayang dengar ni. Abang takde buat apa-apa. Abang balik lewat malam pun bukannya ada apa dan ada duit. 

Lebih kurang begitulah alkisahnya... 
selebihnya aku sampai tak larat mendengar dan pasang headpong
(cehhh sebelum ni x pasang plak headpong cishhh)

Aku bujang.. Aku mungkin belum merasai hidup bertangga rumah
Aku mungkin kurang mengerti perasaan hidup berkeluarga sendiri
TETAPI tolonglah wahai manusia jangan berfikiran jumud dan cliche
sehingga melabelkan kami yang single-single ini sebegitu tidak mengerti perasaan 
korang-korang yang telah ke alam DEWASA PG 13+++ >>>18
Hello?Hello? kitakan manusia punya hati dan perasaan
bahkan kemungkinan mereka yang single ini lebih empathy
dari kamu yang sudah bertangga rumah bezanya aku 
mungkin tak pandai cuci berak anak dan pasang pampers budak
BUTTT still aku juga faham!!!

Tahukah kamu???
dek kerana drama rumah tangga kamu yang kami saksikan setiap hari inilah
sedikit sebanyak telah memberi tempias antibiotic terhadap kami agar
menghabiskan sisa hidup ini sebegini selesa... bujang... zero family problem
hanya problem-problem mengong seperti kerja dan hati sendiri mehhh!!!

OK PROCEED dengan hal yang lebih penting...
(mengomel je je kerja aku kang malas orang nak amek port)

Manusia apabila sering bersendiri terperuk di suatu tempat terlalu lama sememangnya minda dan perasaan mereka turut akan merasa sesak
(ibarat dipenjara dirantai dibelenggu sesuatu sehingga fikiran mula dibisik-bisik oleh kenangan memori dan macam-macam hal lahhhh dasar syaitonnnn)

sesungguhnya kita semua normal...part2 bersendiri je terus nak flashback lah terobek lah yang menyebabkan fikiran kita berpinar-pinar dan tersedih sendiri tanpa sengaja
Hati manusia... biasalah!!! But tak semua manusia mampu handle hati dia.
Bila tak mampu handle hati seterusnya akan effect kat mental
So...mental lah orang itu.

Kalau ikut istilah Albert Einstein Stephen Hawking Science nya...
penyakit mental dalam kalangan manusia ini muncul berdasarkan 
condition mental individu itu sendiri
dan asbab kepada SUICIDE adalah gangguan mental!!! 
Dear all, tolong cakna dan ambil berat berkenaan hal ini
kerana Generasi 20 - 20 ini sememangnya ramai manusia yang sakit
So, jom kita usha-usha gangguan mental jenis apakah yang ada pada manusia:-

Gangguan bipolar: Orang yang memiliki gangguan bipolar akan mengalami perubahan mood yang sangat drastis. Yang tadinya merasa sangat gembira dan bersemangat, mendadak bisa berubah menjadi sedih, tidak bersemangat, dan bahkan depresi. Kalangan ini memiliki risiko 20 kali lebih tinggi untuk melakukan percobaan bunuh diri jika dibandingkan dengan orang normal. Diperkirakan, 1 dari 3 orang dengan gangguan bipolar akan mencoba bunuh diri setidaknya 1 kali selama hidupnya.

Depresi berat: Ciri-ciri orang yang mengalami depresi berat adalah merasa putus asa, suasana hati yang buruk, merasa lelah, atau kehilangan minat dan motivasi. Ciri-ciri semacam ini dapat memberi dampak buruk bagi kehidupan orang tersebut secara menyeluruh. Pada akhirnya memicu mereka untuk lebih mungkin mencoba untuk bunuh diri.

Anoreksia nervosa: Menjauhi makanan sebisa mungkin dan selalu berbohong bahwa mereka tidak lapar atau sudah makan. Itulah tanda-tanda pengidap anoreksia. Kalangan ini merasa dirinya gemuk sehingga membuat mereka terus-menerus menurunkan berat badan. Diperkirakan 20 persen pengidap anoreksia akan melakukan percobaan bunuh diri setidaknya sekali selama hidupnya.

Gangguan kepribadian: Tanda utama seseorang memiliki gangguan kepribadian adalah sering menyakiti diri sendiri. Tanda lainnya adalah emosi yang tidak stabil atau memiliki masalah dalam bersosialisasi. Kalangan ini bisa memiliki riwayat pelecehan seksual pada masa kecilnya dan memiliki risiko lebih tinggi untuk bunuh diri. Diperkirakan lebih dari setengah orang-orang dengan gangguan ini akan melakukan percobaan bunuh diri setidaknya sekali selama hidupnya.

Skizofrenia. Sering berhalusinasi, perubahan perilaku atau percaya kepada hal-hal yang tidak benar adalah tanda-tanda orang mengidap skizofrenia. Diperkirakan, 1 dari 20 orang dengan skizofrenia akan mencoba untuk bunuh diri.

So, di sini aku ingin mengaitkan dengan haiwan yang tidak berakal,
Pernah tak tengok Ibu meow makan anaknya sendiri.
Pernahkan??? Kau rasa kejam? OK memang.
Tahu tak kenapa dia makan anak dia? Tak tahu? or Maybe ko akan cakap dia mental
takut terancam dan sebagainya...
So bandingkan tragedi mak kucing dengan berita di atas...
There must be something that triggered that mom doing something that is seriously insanely insane!!!

So, kesimpulannya... sebagai manusia kita memang akan terperanjat brok bila
nampak berita ibu bunuh diri selepas bunuh anak... cucu rogol nenek... abang dan ayah homokseks... 
TETAPI TIDAK PERNAH
sekalipun ambil berat mengenai mengapa perkara ini terjadi begini?
Sudah terjadi baru acah-acah nak ambil berat? 
SORRY You're TOO LATE TO APOLOGIZE~ 
Alasan kelak: Taknak jaga tepi kain orang dan macam2 lah.
Ambil berat dan jaga tepi kain itu dua perkara berbeza.
Dalam hidup bermasyarakat kita kena ambil berat mengenai manusia dan keadaan sekeliling... itulah dikenali sebagai tanggungjawab sosial di mana kau sebagai menusia existed dan dihidupkan untuk memainkan peranan itu
bukannya jadi manusia nak achieved your dream semata-mata then tunggu mati je.

PLEASE WAKE UP AND BE A KIND ONE
Maybe kita tak boleh tolong semua orang tapi tolonglah setakat yang mampu
START NOW DONT WAIT!!!
IF IT IS NOT YOU TO START THEN WHO???

K bye!;)








Monday, September 28, 2015

PeMilik Hati Yang Tidak Pernah Senang Duduk

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 9:17 PM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post
Assalamualaikum ^_^

Kenapa tidak senang duduk? Aku bukanlah seorang yang
terkinja~kinja namun Title Post ini nampak sangat awkward 
hehe dan sebenarnya... Aku merujuk kepada ini:-


Hobi Aku membaca dan mendengar
dan aku juga mampu bercakap tanpa henti sekiranya diperlukan huhu
apapun apa yang ingin diterangkan di sini berkenaan
dengan diriku yang aku sendiri kecewa
kecewa kerana terlampau berfikiran dalam
Kenapa aku ini Pemilik Hati yang TIDAK PERNAH senang duduk?

Kerana membaca terlampau banyak berita yang sangat menyedihkan
dan novel~novel yang melankolik jiwa ini terbentuk menjadi
sentimental di mana setiap perkara yang aku nampak
membuat aku begitu mendalami dengan jiwa penuh empathy
Amat sukar untuk mengawal jiwa yang tidak nancholic ini
Namun aku optimis terhadap segala yang terjadi
"Cause I believe everything happens for a reason"

Kerana mendengar cerita seseorang tentang kisah yang terjadi
pada dirinya atau pada diri dia dan orang lain
samada kisah duka atau suka
juga mampu membuatkan aku membayangkan
perasaan berada di tempat seseorang dan akhirnya...
menyebabkan aku yang mendengar
menjadi lebih terpengaruh terimpak membentuk fikiran pessimis
berbanding dia yang mengalaminya sendiri
Aku jadi takut...takut...takut...

Takut pada hakikat hidup,,,
Namun inilah kehidupan...
Kehidupan yang menjadikan kita "insan" bukan "insane"

:) Live Life To The Fullest Tho We Might Be The Foolest One... Sometimes :)



Saturday, March 8, 2014

~!Oh My GoD!~ PraY for MH370

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 6:37 AM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post
Assalamualaikum

berita yang amat menyedihkan pada hari ini
membuat diriku turut berduka dan terasa kehilangan
meski aku tidak punya keluarga yang menaiki kapal terbang tersebut
sebagai seorang insan atau pelajar yang duduk jauh
dan sering berulang~alik menggunakan kapal terbang
biarpun kapal terbang mengalami turbulence
perut dah rasa mual dan hati penuh debar
apatah lagi perasaan mereka yang berada dalam
kapal terbang tersebut...MH370


pelbagai spekulasi yang timbul dan betapa pantas
maklumat tersebar melalui dunia hujung jari ini
namun apa yang mendukacitakan hati ini
pabila ada yang mengaitkan kisah sedih ini dengan politik
dan terdapat yang memberi komen~komen negatif
dan pelbagai spekulasi yang penuh dengan "STUPIDITY"
HELLO?! hal nyawa hal serius pliz Tolonglah!!!
STOP ALL THE NONSENSE!
sedih rasa nak menangis membayangkan
perasaan mereka yang berada dalam
kapal terbang tersebut ;"(

segalanya hanya Tuhan yang tahu apa yang terjadi
anyway...keep update with the news
Stop all the negativity
Pray for all the passenger and crews of MH370
((")("))

"MAS may have the best service,
best pilot, best aircraft,
but only GOD have the best plan
even the unsinkable titanic sank"

Pray for the best
~Hope is still remains~

*glurp*

*ps:-im so saddd.....

Thursday, March 6, 2014

~!Oh Mai GOD!~ Oh CinTa oH JoDoh ~~JoDoHmu BuKan JoDohKu~~

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 8:33 AM
PeRasaanMu 
1 SuRaT CiNta Links to this post
???Aku selalu berfikir???
Jika Hawa tercipta dari tulang rusuk kanan Adam
kalau Adam aku dah diambil oleh ilahi
macam mana ye?
............................................................................

Bila disoal tentang
cinta atau jodoh?
Oh my GOD!!!

Ok sukar rumit complicated parah parah dan parah
Tentang cinta...
Tentang jodoh...
segalanya merupakan misteri
misteri yang perlu dirungkai sendiri
dalam perjalanan hidup yang penuh misteri
(aisehmennn semua misteri~misteri~misteri =,="
hehehe mentang~mentang layan Lord of the Ring trilogy tadi kekeke)
kata Anonymous@Kak Pah (ahli falasapahhh)
Hidup ni mudah tapi sukar sebab manusia sendiri yang menyukarkan
hekkk eleh mudahlah kalau semua orang fikir macam kak pah ish
manede mudah...memang xde yang mudah semua itu tipuuu
[tarik muka donal dak] 

Ok stop merepek oK
Hmmm apapun sekadar perkongsian dan bukan
untuk meluatkan pembaca yang melayari belog
saya yang merepek~repek nih hihihik
tentang jodoh? yes jodoh...aha...jodoh!

Sejak mencapai umur yang kian memaksimumkan tahap hormon mengelogak ini 
huhu diriku mula tertanya~tanya siapakah jodohku?
aku bertanya pada sahabatku macam mana la nak tahu ye
seseorang itu jodoh kita?
jawab 'Cik A@Dr cinta
"hmm jodoh ni rahsia Dia...apapun kamu kena fikir
dalam memilih jodoh ni ikut apa kata hati
(dalam hatiku berbisik...ikut hati mati-ajaran cigu aku time sekolah)
dan sambung Dr cinta lagi...
ingat! kamu fikirlah kamu sanggup tak nak menatap
wajah insan yang kamu pilih itu setiap hari?
so itulah jodoh...

hurmmm rumit juga yerrr tapi itu yang membuatkan aku
terfikir~fikir (seseorang yang aku sanggup tatap 24 jam)
ohhh mataku berkelip~kelip selaju 1km/j dalam 10minit memikirkan...erk?
pilihan itu ramai tetapi jodoh itu memang masih mamai~mamai nak pilih
sukar~entah~bingung~runsing
(kalah ikan 3 rasa-xde kaitan)
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

So pada yang rasa seperti yang aku rasa
JOM tinjau TIP~TOP dalam mencari JODOH
oh Jika dia jodohmu.....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1. Solat istikharah~jangan setakat sekali sahaja 
tetapi buatlah berkali-kali huhu 
sampai hati rasa yakin bahawa dia adalah pilihan kamu
(bagi yang ada 10 orang pilihan cewah!!!)
 ehem tapi bukan setakat kamu je yang boleh buat...
haaa bahkan mak ayah kamu pun
boleh buat solat untuk jodoh kamu haaa
(tapi jangan plak tersilap yerrr bagi 
yang lelaki suruh abah buatkan
tak pasal~pasal abah kamu pula pasang 
baru adesssssss!!! naya)
wuwu menurut orang ada yang dapat mimpi haaa
 beruntunglah bagi mereka yang
mendapat mimpi tentang lelaki yang 
menjadi pilihan hati itu

2.Selepas solat Subuh~buka Al-Quran secara 
automatik/rambang tanpa melihat muka surat
niatkan dalam hati siapakah nama orang
 yang menjadi pilihan hati
dan bacalah Qur'an pada kedua~dua muka surat 
bermula dari sebelah kanan dan berakhir
ke sebelah kiri muka surat. 
Setelah itu kira berapa jumlah 'Qaf' dan 'Shin'
kalau 'Qaf' lebih banyak maknanya 'ya'
 in sha Allah orang yang kamu niatkan
merupakan jodoh kamu ya.....
kalau 'Shin' maknanya 'tidak' orang itu bukan....
sekurang-kurangnya dilakukan sebanyak 
3 kali Subuh (3 hari tak semestinya berturut)
ilmu ini aku tanyakan pada sahabat 
yang menuntut dari seorang Habib
wallahualam aku tidak tahu adakah ini
merupakan ilmu benar
namun ku yakinkan hati kerana
setiap persoalan kembalilah berpegang pada Qur'an dan Sunnah

well semua...tak semestinya seseorang yang 
banyak persamaan tu jodoh kamu 
kerana mereka yang berbeza juga saling membantu
dalam melengkapi diri masing~masing uhum betul x?
segalanya rahsia Tuhan kerana
apa yang baik bagimu belum tentu baik untukmu
apa yang buruk bagimu belum tentu buruk untukmu
yang baik mungkin buruk
yang buruk mungkin baik

in sha Allah semoga apa yang diriku share ni
membawa manfaat dan sekiranya salah amalanku
tegur~tegurkanlah ok

Ps:-jangan risau yer tentang jodoh ni semua
sebab aku yakin semua akan dapat jodoh yang penting
Doa.Usaha.Istiqamah.Tawakal
~sekadar perkongsian winx~
(sambil mengalunkan lagu Afghan~Jodoh pasti bertemu)
*glurp*




Sunday, September 29, 2013

~!0H My G0D!~ KeNaLi LeLaKi MeLaLui HanDPh0ne~

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 6:15 AM
PeRasaanMu 
3 SuRaT CiNta Links to this post

~assalamualaikum~

Tengah dok cit-cat dengan kawan~kawan
heheh tetiba muncul topik tentang mamat yang
kitorang tengok time tengah exercise dekat outdoor gym
kihkih bukan ape mamat tuh dok asyik tik-ketik-tik dengan phone
So~suddenly my idea (mentol menyala lam kepala hotak)
to share serba sedikit tentang todays HOT topic lerr

~ngee~
Biasanya lerrr~bebenda macam mobile phone nih
boleh dikatakan sinonim dengan perempuan
coz macam handbag lah to them
namun pada zaman generasi-y nih hoho
even lelaki pun dah macam perempuan
coz ramai yang dok terkepit dengan phone tak kira masa
kikiki
saya plak time jog memang x bawa phone kecuali mp3

So~apakata tanpa berlengah lagi JOM!!! kita discuss
tentang topik hangat nih woot~
kajian di bawah adalah berdasarkan
persepsi perpepsi peresipi
masyakarakat umum
kekekeke
terutamanya
WANITA

KeNaLi LeLaKi MeLaLui HanDPhone

1. Blackberry~ Blackberry ni handphone smart pon yang memang
unik dan memiliki keistimewaan tersendiri lah kan
iaitu ada chat software sendiri dari BB user to BB user yang lain
which can be added thru BB pin (huh i think so)
anyway heheh lelaki yang dok guna BB nih boleh dikatakan kaki
chatters and berpotensi BESOOO! tuk curang jeng jeng jeng
mana taknya heheh asyik berkepit dengan phone 25/7
namun ada gak antaranya yang sememangnya jenis baik
 and berjimat aka dekot-dekot skit
sebab diorang nih hanya akan chat dengan BB user
untuk berjimat cermat amalan mulia hahah
dan abaikan gegel yang xde BB hahah!!!
Apapun diorang x se-smart pengguna samsung, iphone+hp android lain
coz jika dibandingkan BB nih application for software dahla
lambat update hahah dan dengor kabo BB nih memang selalu
hanggggggg kihkih >.< 

2. IPH0NE~ Among HP smart phone yang termahal di dunia
coz dia punya software memang zupzap abesss and highly protected lah
dijamin selamat guna iphone tapi luarnye agak fragile sikit kate oghanglah~~~
Lelaki jenis nih SMART style punya sepesis coz iphone nih
android+smart phone yang memang zasss and 
boleh dikatakan lelaki yang ipong nihhhh memang tayeppp
menjaga standard diri coz yelah!~sape tak tahu iphone tuh mahal ye tak!? hahah

3. SAMSUNG, & others Android Phone~ Hah sape x tahu samsung
HP yang terlaris di pasaran sekarang kihkih saban bulan ade je keluaran
baru sampai tak dan nak update kottt hahah!
Lelaki yang suka pakai samsung nih memang jenis yang suka
update dengan gadget aka boros lah katakan sebabnye diorang
berpotensi besar akan tukar atau upgrade dari samsung note 1 ke 2 ke 3
(hamboi macam beli kuih kat paso) hahahah
HAAA!~bila asek tukar2 phone nih ada potensi tukar2 awek jeng-jeng
hahah! Namun golongan mamat yang pakai samsung ni actually sweet
juga sebabnya samsung ni actually kita boleh jumpa dari harga
paling murah sampai mahal haaa so ada yang baik nih diorang
belikan sebijik phone samsung murah tuk awek ekekeke

4.SONY~ Sony nih memang kita tahu dia punya
sound system canggeh woh tip top gituwww kihkih
Mamat yang pakai sony nih sepesis rock yoh and x kesahla
rock jiwang ke rock kapak ke apeke heheh ape yang penting diorang
memang ROCK-SEMPOI-COOL sebab selalu dengan earphone (brand sony gak)
plug ke phone sony hah layannnn lagu sambil dok jalan tanpa
hirau keadaan sekeliling hahahah!
and boleh dikatakan ada diantara mereka merupakan
 type GEEKS sebabnye kuat main game guna phone sony 
dek kerana sound system sangat
BESTTTTT punyerr~ ngee~

5. NOKIA COKIA~heheh kalau ada mamat umur 20++
and still pakai HP nokia cokia brand cam sabun daun butterfly kerrr
fuhhh mamat jenis nih bagi aku memang
SMART-SWEET-SHY-SHY-SO COOL
apetaknya hahah orang lain dah dok tukar phone ni phone tu
tapi bagi dia malas lah dia nak sibuk sangat sebab baginye
phone tu tuk kol and sms jerrr malas la nak layan
wasap we cat instagaram tewit pesbook lam phone
hahahahah! so walaupun diorang agak outdated
namun mamat sepesis nih memang baik coz tak
mendedahkan diri pada dunia phone generasi-y yang
terlampau sosial huhu
anyway diorang nih ada sifat buruk gak
maybe sebab xnak tukar coz terlampau BAKHIL.

sekian
Kesemua di atas sekadar kajian yang
x semestinya betol kan hahah anyway
buat semua di luar sana heh
'Jangan kerana handphone lidah tidak dapat berbicara
gunalah handphone dengan penuh budi bicara"

*GLURP8


Thursday, September 26, 2013

~!0H My GoD!~KeNaLi WaNiTa~AnEh TAPI FaKta!~

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 7:13 PM
PeRasaanMu 
1 SuRaT CiNta Links to this post
~!OH MY GOAT!~

ha~ha~ha~ha~ha
Wanita merupakan antara sepesis majoriti yang
berleluasa meng'kutu'i muka bumi ini
Wanita-oh-Wanita
kau memang sepesis yang rumit
sukar tuk dimengerti

"kita boleh mengenali peribadi 5 lelaki dengan pantas
berbanding wanita yang 1 tuh"
kikiki
al hikayat nyerrr lah kata orang
sekilas ikan di air sudah ku tahu jantan betinanya
*glurp*
YEKER!!! selama nih aku tengok ikan aku x terfikir pun mane
jate mane tino uhum yang aku fikir nak gulai~gulai kan ikan tuh
ekekekekekekekekkekekekekekek

apapon bak to the story morry
LELAKI nih peribadi nye macam KACA clean and clear
LELAKI nih jenis jujur gituwww
(Rasenye x semua kottt =-=)
Namun majoritinya jika dibandingkan dengan
WANITA memang berlainan lerrr sebab sepesis hawa nih
hebat dalam bermain-main dengan perasaan heheh
so agak rumit sebenarnya perasaan ompuan nih
sebab macam cuaca 4 musim heheh
d: berubah sealiran dengan waktu :p 

apapon meh saya sebagai perempuan nak share sedikit
FAKTA bagi MAT-MAT kat luar sana yang ingin
mengenali WANITA SEBENARNYA
kalau nak caya memang bagus, NAMUN adalah dinasihatkan
bahawa janganlah KAUM ADAM dok jadi GAY bila
dah tahu bahawa orang PEREMPUAN memang cenggini
91.97% memang BEGINI!!!
*mohon agar belajar tuk terima hakikat*
ngeeee

WANITA di DALAM dan LUAR


1. BANGON TIDUR

Inilah hakikat nyerrr okeh hehe bahawa orang perempuan nih
bila bangun tidur di RUMAH memang serabai ok...majoriti memang gini hahak
JANGAN TERKEJOT  BANGUN PAGI
PIKIAK KAK LIMAH BALIK RUMOH
Lah fulakkk! 

LELAKI kalau nak dapat bini bangun tidur yang tak serabai
memang xyah dok berangan lah haha tapi bleh jerrr kalau korang
nak bini korang MEKAP 24/7 kihkih 
dan tidur macam PATUNG TUGU of LIBERTY hahahaha!

Nampak kan? So janganlah hairan kalau time diorang bebuat MANJA
nak tido kat bahu korang time tengah syok dok ngedet di LUAR
diorang tidur dengan ayu sekali comeyyy gituwww
(CONTROL seyyy ^_^)
TETAPI
hakikatnya inilah yang terjadi buat sepanjang masa 
hahak SERABAI


2. BILIK BERSEPAH

Hah orang PEREMPUAN nih BAB mengemas DIRI no 1 tapi kemas BILIK
hahahah tunggu MOOD datang hahaha habis semua segala 
sotong ( ehem yang dalam2 tuh)
men dok disumbat kedalam laci-laci yang AVAILABLE haha
macam sotong sumbat ekekeke
canai (baju) diorang lempar lempar jer kalau xde masa
(ada masa pun mood rasa malas dan rasa cam anak
raja ada kuli tuk kutip hahahaha last2 dia yang jadik kuli)
Time kena BEBEL oleh MAK dan YAH nye baru nak kemas haha

3. MANDI

Terutamanya di HUJUNG MINGGU kihkih orang
perempuan memang HANYA akan mandi time tengahari
atau petang hahaha atau MEMANG TAK MANDI LANGSUNG SEHARI
atau DUA HARI hahah inilah hakikat PAHIT tapi BENAR ngee
taktahu kenapa tetapi kalau ikut kajian
sememangnya kebanyakan kitorang memang cenggini
suka PERAM diri macam PERAM jeruk ahaks!
makin lama makin sedap ehhh ehhh yeker
*GLURP*

APAPON wahai jate-jate di outside sana heheh
janganlah menyimpang jalan ke arah GAY plak bila
tahu kami orang perempuan ada pangai yang serupa pangai nih
kekeke KETIDAKSEMPURNAANKU adalah KEISTIMEWAANKU
 kbye!

~!0H My G0D! apabila MARAH aku terasa LAPAR dan mahu MAKAN 0rang!~

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 5:42 AM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post

Th3 JuN@$ M0nK3y
Jadian

Aku suka dia
Tapi aku tak tahu untuk
Bilang kepadanya bila aku suka 
Jatuh cinta kepadanya


Dia cinta yang pertama
Dia yang bisa membuat aku
Merasa deg-degan berdebar di dada
Diam saat mengingatnya


Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya 
Kalau aku mau menjadi kekasihnya


Aku yakin diriku
Nanti pasti membuatnya
Suka kepadaku cinta kepadaku
Dan kita akan jadian


Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya 
Kalau aku mau menjadi kekasihnya (3x)


(Merenung Jauh hrmmm)

Kita semua pernah merasa terjatuh terlentang terbungkam tertekan
terhimpit tersiksa tersedak dan sekalian alam yang berkaitan
ter ter ter ter ni memang sungguh ter...amat lah sukar
Namun~perasaan 'ter' ini merupakan sebagian perasaan
kita sebagai manusia yang sukar dipisahkan umpama
irama dan lagu, aroman dan makanan? hrmmm
(oh tidak~lapor plak sebut makanan)

apapun teruskan dengan mood membincangkan
hal yang menekankan hati ini wuwu Y_Y
(ceh sebut makanan dah bergetar plak iman and emosi)
sememangnya makanan tidak dapat dipisahkan dari kehidupan
terdapat dua jenis manusia di mana apabila dia terkena penyaket 'TER'

pertama tama sekalinya~jeng jeng~
Dia akan menjadi AGRESIF PADA MAKANAN
~NAFSU TERHADAP MAKANAN MENINGKAT~
KUAT MAKAN

type kedua-nye pulaklah ye
Dia akan jadi PHOBIA PADA MAKAN
~HILANG NAFSU MAKAN~ 
LUPA APAKAH ITU 'MAKANAN'
*Glurp*
(Rugi meno golongan kedua nih!!!)

ANTARA SEBAB KENAPA MAKANAN DIKAITKAN DENGAN EMOSI?

  • Menurut kajian kalau rasa tertekan, teresah, tersedih a.k.a penyakit TER nih hehe makanan yang boleh membantu memperbaiki mood korang atau membahagiakan anda adalah seperti kerang, kentang biru, daging, coklat hitam, yogurt, asparagus, madu , tomata, telur, kacang dan pisang.
     (AWAS: Jangan makan melebih-lebih tuk lepaskan tekanan dalaman korang tuh kerana dikhuatiri lepas makan nih ketawa sorang-sorang pulak korang ni =-= dah sudah datang plak penyakit GILA ish ish) 

  • Selain tuh kalau korang rasa STRESS giler membabun~hah DARK CHOCOLATE lah paling berkesan al-sebabnya dak cekelet nih boleh tolong kurangkan hormon stress yang menggatal-gatal melilau di badan

  • Bagi sepesis manusia yang kuat dok tido, rasa lemah lemau limau tuh pulak and tak bleh nak fokus~ korang sebenarnya kurang  makan makanan seperti ayam, sayuran hijau, kentang, roti, cereal gituwww


  • Golongan yang cepat nak sentap aka HATI TISU aka keturunan EMO  nih sebenarnya bukan apa tetapi mengalami masalah dalaman badan yang kurang bahan bakar~so macam ada lemak tepu terlampau lah dalam badan yang menepukan lagi ke'emo'wan atau kesensitipan hati diorang heheh ehemmm seharusnya kalau asek dok emo tuh korang padat diorang dengan epal atau buahan-buahan lain yang mengandungi karbohidrat tambah protein atau lemak kekeke

  • Hah bagi mereka yang merupakan golongan cacing mengelepar plak (CEMAS, RISAU, GELISAH) tak menentu tuh jeng jeng mereka ni kurang makan-makanan yang mengandungi Omega-3 seperti ikan

  • Hok yang nih pulak~sepesis yang suka terBAKOR-BAKOR -pemarah- Panas Baran-HULK uhuhu diorang nih perlu dihadiahkan teh ekekek antaranya seperti TEH HIJAU agar dapatlah mengurangkan marak api yang membahang membakor dalam diri depa-depa yang kuat nak marah nih ehe

  • JENG JENG yang terakhir diriku nak share~ngee~ golongan yang suka berair mata duyung aka ratu drama melankolik~ PENYEDIH~ nak menangis aje-aje wow golongan ni sebenarnya perlu mendapatkan vitamin D yang seimbang ngeh ngeh seperti susu rendah lemak wuwu. Selain tuh makanan yang mengandungi vitamin D mampu membantu mengurangkan rasa takut hehe NO WONDER time kita kocik-kocik somel maseh mak kita slalu bagi minum susu kalau nak tidur heh betul x?

TAHUKAH KENAPA PENTING nak share benda ni???!!!
HAH cuba bayangkan orang yang tengah MARAH
cun plak korang yang baik hati nih korang bagi makan asam pedas haha
mau taknya makin MEMBAKOR hah amek!

*GLURP*
-__-



 

AkU PeReMpUaN BiAsA Template by Haidanitazzi Blogger Template | Gadget Review