Pages

Wednesday, September 25, 2013

~!0H My G0D! Mengamuk? Hmmm

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 2:33 AM
PeRasaanMu 
~Assalamualaikum~

AnyeonGGG
Kenapa topik mengamuk?
Mungkin kerana video yang agak viral
"ISTERI MAT YO MENGAMUK"
kikikikiki

*glurp*
Laman ini bukan laman gosip ye uhuhu
anyway tujuan jari~jemari ini menari~nari di atas papan kekunci
sebenarnya bertujuan tuk menceritakan tentang perihal mengamuk?
Who Mengamuk? What Mengamuk? Why Mengamuk? 
Where Mengamuk? When Mengamuk?
How Mengamuk?
Soalan yang agak crucial untuk dipersoalkan perihal MENGAMUK!!!~~~ LOLZ

Anyway saya telah terbawa~bawa tuk menaip cerita tentang
mengamuk disebabkan sebagai wanita saya agak tersentap kenapa
seorang wanita berkelakuan agak tidak beradab terhadap seorang warga emas
hanya kerana dek soal parking kereta? 
hmmm (terfikir-fikir sampai terlentang terbungkam tertidok)

Saya menulis cerita ini bukan kerana wanita tersebut merupakan isteri 'MAT YO'
tetapi kerana wanita tersebut adalah seorang wanita dan
sebagai isteri MAT YO memanglah serba sedikit mempengaruhi
stigma kita sebagai masyarakat a.k.a pengguna FB a.k.a penonton tegar U-TUBE
yang mengenali MAT YO= Pemain Bola Sepak MALAYSIA

Apa yang saya ingin pertekan di sini adalah kenapa
perlu mengamuk hanya kerana PARKING?
hmmm adakah masa itu cun pulak waktu bini nye angkat bendera jepun?
-______-
~!GLURP!~

Apapon mai kita usha
ANTARA SEBAB KENAPA PEREMPUAN MUDAH NAK MENGAMUK?

1. Tatkala tiba hari peperangan iaitu bendera jepun telah berkibar atau dikenali
sebagai musim cuti-cuti Malaysia dalam kalangan wanita~so musim camni memang
merupakan musim tengkujuh katakan hormon bergelora jiwa meronta so mudah
naik segala lava gunung berapi

So~pada yang tak bernasib baik memang akan mudah dipekiakkk haha jangan
cari pasal pada kaum hawa time ni ok?

2. Hati Tisu~Perempuan ni hati macam tisu~lembut gituwww fuhhh jangan
simbah air nanti mudah koyak, kalau disimbah bara api memang marak
terbakorrr fuhhh

3. Bagi perempuan kalau dapat suami ala-ala retis gelemeres evegerin gitu
dia pun perlu dipandang sebagai retis gamaknya so~ perempuan sepesis gini
dia pun nak tumpang glemor suaminye eheheh tak semua tetapi ada gak jenis
camni...wooo orang cakap perempuan yang ada virus SS
(Syok Sendiri~High Class)~perempuan jenis ego~pantang ditegur~ terus di saman nye kite
*glurp* Mohon Terasa *glurp*

4. Bosan~Hidup dia tade life bukan sebab busy tetapi memang
takde benda nak buat~so dengan muka-muka dia pun nampak sangat tertekan
mata -_- camni haaahhhh huahua
berhati~hati hah pacik makcik ce abe akak adek2 luar sana
perempuan jenis nih mudah nak menengking sebab bosan
sangat so dia nak carik hal sket kehkehkeh

5. Style~ sesetengah perempuan fikir dia ni macam
'Yuhee the witch' haha nih jenis mudah terpengaruh dengan drama
telenovela samarinda segalanya-dia dok pikiak diri dia nih 'cool' aka 'smart'
pandai nak kutuk orang + kononnya garang so nampak cantek
gagaga ;D perempuan jenis nih memang semua orang takut
tapi sebenarnya dia lah yang paling penakut kat dalam gelap ekekeke

So pada lelaki-lelaki luar sana TOLONGLA paham dehhh bahawa
perempuan nih memang sepesis lemah dan bila lemah kami banyak masalah
so janganlah dok pijak-pijak kami and amek kesempatan tuk menerokai
kelemahan kami ini
(oh duduk tersimpuh sambil mengelap dahi olololo)

ARIGATO!

Apabila marah kita memerlukan 43 otot muka
manakala untuk memukul hanya memerlukan 3 otot
kerana itu orang lebih gemar menggunakan otot yang 3 itu haha

>.< LOLOL >.<

3 SuRaT CiNta:

zalizalu said...

isteri mat yo no.3 dengan no.5 keh2..

Crew Fathi said...

hahaha.. ingatkan mengamok sebab apa.. bahaha

serikandi_ibtisam said...

sape tu (kertap bibir yg muluz2) ahaks :p

Post a Comment

 

AkU PeReMpUaN BiAsA Template by Haidanitazzi Blogger Template | Gadget Review