Pages

Sunday, September 29, 2013

~!0H My G0D!~ KeNaLi LeLaKi MeLaLui HanDPh0ne~

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 6:15 AM
PeRasaanMu 
3 SuRaT CiNta Links to this post

~assalamualaikum~

Tengah dok cit-cat dengan kawan~kawan
heheh tetiba muncul topik tentang mamat yang
kitorang tengok time tengah exercise dekat outdoor gym
kihkih bukan ape mamat tuh dok asyik tik-ketik-tik dengan phone
So~suddenly my idea (mentol menyala lam kepala hotak)
to share serba sedikit tentang todays HOT topic lerr

~ngee~
Biasanya lerrr~bebenda macam mobile phone nih
boleh dikatakan sinonim dengan perempuan
coz macam handbag lah to them
namun pada zaman generasi-y nih hoho
even lelaki pun dah macam perempuan
coz ramai yang dok terkepit dengan phone tak kira masa
kikiki
saya plak time jog memang x bawa phone kecuali mp3

So~apakata tanpa berlengah lagi JOM!!! kita discuss
tentang topik hangat nih woot~
kajian di bawah adalah berdasarkan
persepsi perpepsi peresipi
masyakarakat umum
kekekeke
terutamanya
WANITA

KeNaLi LeLaKi MeLaLui HanDPhone

1. Blackberry~ Blackberry ni handphone smart pon yang memang
unik dan memiliki keistimewaan tersendiri lah kan
iaitu ada chat software sendiri dari BB user to BB user yang lain
which can be added thru BB pin (huh i think so)
anyway heheh lelaki yang dok guna BB nih boleh dikatakan kaki
chatters and berpotensi BESOOO! tuk curang jeng jeng jeng
mana taknya heheh asyik berkepit dengan phone 25/7
namun ada gak antaranya yang sememangnya jenis baik
 and berjimat aka dekot-dekot skit
sebab diorang nih hanya akan chat dengan BB user
untuk berjimat cermat amalan mulia hahah
dan abaikan gegel yang xde BB hahah!!!
Apapun diorang x se-smart pengguna samsung, iphone+hp android lain
coz jika dibandingkan BB nih application for software dahla
lambat update hahah dan dengor kabo BB nih memang selalu
hanggggggg kihkih >.< 

2. IPH0NE~ Among HP smart phone yang termahal di dunia
coz dia punya software memang zupzap abesss and highly protected lah
dijamin selamat guna iphone tapi luarnye agak fragile sikit kate oghanglah~~~
Lelaki jenis nih SMART style punya sepesis coz iphone nih
android+smart phone yang memang zasss and 
boleh dikatakan lelaki yang ipong nihhhh memang tayeppp
menjaga standard diri coz yelah!~sape tak tahu iphone tuh mahal ye tak!? hahah

3. SAMSUNG, & others Android Phone~ Hah sape x tahu samsung
HP yang terlaris di pasaran sekarang kihkih saban bulan ade je keluaran
baru sampai tak dan nak update kottt hahah!
Lelaki yang suka pakai samsung nih memang jenis yang suka
update dengan gadget aka boros lah katakan sebabnye diorang
berpotensi besar akan tukar atau upgrade dari samsung note 1 ke 2 ke 3
(hamboi macam beli kuih kat paso) hahahah
HAAA!~bila asek tukar2 phone nih ada potensi tukar2 awek jeng-jeng
hahah! Namun golongan mamat yang pakai samsung ni actually sweet
juga sebabnya samsung ni actually kita boleh jumpa dari harga
paling murah sampai mahal haaa so ada yang baik nih diorang
belikan sebijik phone samsung murah tuk awek ekekeke

4.SONY~ Sony nih memang kita tahu dia punya
sound system canggeh woh tip top gituwww kihkih
Mamat yang pakai sony nih sepesis rock yoh and x kesahla
rock jiwang ke rock kapak ke apeke heheh ape yang penting diorang
memang ROCK-SEMPOI-COOL sebab selalu dengan earphone (brand sony gak)
plug ke phone sony hah layannnn lagu sambil dok jalan tanpa
hirau keadaan sekeliling hahahah!
and boleh dikatakan ada diantara mereka merupakan
 type GEEKS sebabnye kuat main game guna phone sony 
dek kerana sound system sangat
BESTTTTT punyerr~ ngee~

5. NOKIA COKIA~heheh kalau ada mamat umur 20++
and still pakai HP nokia cokia brand cam sabun daun butterfly kerrr
fuhhh mamat jenis nih bagi aku memang
SMART-SWEET-SHY-SHY-SO COOL
apetaknya hahah orang lain dah dok tukar phone ni phone tu
tapi bagi dia malas lah dia nak sibuk sangat sebab baginye
phone tu tuk kol and sms jerrr malas la nak layan
wasap we cat instagaram tewit pesbook lam phone
hahahahah! so walaupun diorang agak outdated
namun mamat sepesis nih memang baik coz tak
mendedahkan diri pada dunia phone generasi-y yang
terlampau sosial huhu
anyway diorang nih ada sifat buruk gak
maybe sebab xnak tukar coz terlampau BAKHIL.

sekian
Kesemua di atas sekadar kajian yang
x semestinya betol kan hahah anyway
buat semua di luar sana heh
'Jangan kerana handphone lidah tidak dapat berbicara
gunalah handphone dengan penuh budi bicara"

*GLURP8


Thursday, September 26, 2013

~!0H My GoD!~KeNaLi WaNiTa~AnEh TAPI FaKta!~

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 7:13 PM
PeRasaanMu 
1 SuRaT CiNta Links to this post
~!OH MY GOAT!~

ha~ha~ha~ha~ha
Wanita merupakan antara sepesis majoriti yang
berleluasa meng'kutu'i muka bumi ini
Wanita-oh-Wanita
kau memang sepesis yang rumit
sukar tuk dimengerti

"kita boleh mengenali peribadi 5 lelaki dengan pantas
berbanding wanita yang 1 tuh"
kikiki
al hikayat nyerrr lah kata orang
sekilas ikan di air sudah ku tahu jantan betinanya
*glurp*
YEKER!!! selama nih aku tengok ikan aku x terfikir pun mane
jate mane tino uhum yang aku fikir nak gulai~gulai kan ikan tuh
ekekekekekekekekkekekekekekek

apapon bak to the story morry
LELAKI nih peribadi nye macam KACA clean and clear
LELAKI nih jenis jujur gituwww
(Rasenye x semua kottt =-=)
Namun majoritinya jika dibandingkan dengan
WANITA memang berlainan lerrr sebab sepesis hawa nih
hebat dalam bermain-main dengan perasaan heheh
so agak rumit sebenarnya perasaan ompuan nih
sebab macam cuaca 4 musim heheh
d: berubah sealiran dengan waktu :p 

apapon meh saya sebagai perempuan nak share sedikit
FAKTA bagi MAT-MAT kat luar sana yang ingin
mengenali WANITA SEBENARNYA
kalau nak caya memang bagus, NAMUN adalah dinasihatkan
bahawa janganlah KAUM ADAM dok jadi GAY bila
dah tahu bahawa orang PEREMPUAN memang cenggini
91.97% memang BEGINI!!!
*mohon agar belajar tuk terima hakikat*
ngeeee

WANITA di DALAM dan LUAR


1. BANGON TIDUR

Inilah hakikat nyerrr okeh hehe bahawa orang perempuan nih
bila bangun tidur di RUMAH memang serabai ok...majoriti memang gini hahak
JANGAN TERKEJOT  BANGUN PAGI
PIKIAK KAK LIMAH BALIK RUMOH
Lah fulakkk! 

LELAKI kalau nak dapat bini bangun tidur yang tak serabai
memang xyah dok berangan lah haha tapi bleh jerrr kalau korang
nak bini korang MEKAP 24/7 kihkih 
dan tidur macam PATUNG TUGU of LIBERTY hahahaha!

Nampak kan? So janganlah hairan kalau time diorang bebuat MANJA
nak tido kat bahu korang time tengah syok dok ngedet di LUAR
diorang tidur dengan ayu sekali comeyyy gituwww
(CONTROL seyyy ^_^)
TETAPI
hakikatnya inilah yang terjadi buat sepanjang masa 
hahak SERABAI


2. BILIK BERSEPAH

Hah orang PEREMPUAN nih BAB mengemas DIRI no 1 tapi kemas BILIK
hahahah tunggu MOOD datang hahaha habis semua segala 
sotong ( ehem yang dalam2 tuh)
men dok disumbat kedalam laci-laci yang AVAILABLE haha
macam sotong sumbat ekekeke
canai (baju) diorang lempar lempar jer kalau xde masa
(ada masa pun mood rasa malas dan rasa cam anak
raja ada kuli tuk kutip hahahaha last2 dia yang jadik kuli)
Time kena BEBEL oleh MAK dan YAH nye baru nak kemas haha

3. MANDI

Terutamanya di HUJUNG MINGGU kihkih orang
perempuan memang HANYA akan mandi time tengahari
atau petang hahaha atau MEMANG TAK MANDI LANGSUNG SEHARI
atau DUA HARI hahah inilah hakikat PAHIT tapi BENAR ngee
taktahu kenapa tetapi kalau ikut kajian
sememangnya kebanyakan kitorang memang cenggini
suka PERAM diri macam PERAM jeruk ahaks!
makin lama makin sedap ehhh ehhh yeker
*GLURP*

APAPON wahai jate-jate di outside sana heheh
janganlah menyimpang jalan ke arah GAY plak bila
tahu kami orang perempuan ada pangai yang serupa pangai nih
kekeke KETIDAKSEMPURNAANKU adalah KEISTIMEWAANKU
 kbye!

~!0H My G0D! apabila MARAH aku terasa LAPAR dan mahu MAKAN 0rang!~

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 5:42 AM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post

Th3 JuN@$ M0nK3y
Jadian

Aku suka dia
Tapi aku tak tahu untuk
Bilang kepadanya bila aku suka 
Jatuh cinta kepadanya


Dia cinta yang pertama
Dia yang bisa membuat aku
Merasa deg-degan berdebar di dada
Diam saat mengingatnya


Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya 
Kalau aku mau menjadi kekasihnya


Aku yakin diriku
Nanti pasti membuatnya
Suka kepadaku cinta kepadaku
Dan kita akan jadian


Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya 
Kalau aku mau menjadi kekasihnya (3x)


(Merenung Jauh hrmmm)

Kita semua pernah merasa terjatuh terlentang terbungkam tertekan
terhimpit tersiksa tersedak dan sekalian alam yang berkaitan
ter ter ter ter ni memang sungguh ter...amat lah sukar
Namun~perasaan 'ter' ini merupakan sebagian perasaan
kita sebagai manusia yang sukar dipisahkan umpama
irama dan lagu, aroman dan makanan? hrmmm
(oh tidak~lapor plak sebut makanan)

apapun teruskan dengan mood membincangkan
hal yang menekankan hati ini wuwu Y_Y
(ceh sebut makanan dah bergetar plak iman and emosi)
sememangnya makanan tidak dapat dipisahkan dari kehidupan
terdapat dua jenis manusia di mana apabila dia terkena penyaket 'TER'

pertama tama sekalinya~jeng jeng~
Dia akan menjadi AGRESIF PADA MAKANAN
~NAFSU TERHADAP MAKANAN MENINGKAT~
KUAT MAKAN

type kedua-nye pulaklah ye
Dia akan jadi PHOBIA PADA MAKAN
~HILANG NAFSU MAKAN~ 
LUPA APAKAH ITU 'MAKANAN'
*Glurp*
(Rugi meno golongan kedua nih!!!)

ANTARA SEBAB KENAPA MAKANAN DIKAITKAN DENGAN EMOSI?

  • Menurut kajian kalau rasa tertekan, teresah, tersedih a.k.a penyakit TER nih hehe makanan yang boleh membantu memperbaiki mood korang atau membahagiakan anda adalah seperti kerang, kentang biru, daging, coklat hitam, yogurt, asparagus, madu , tomata, telur, kacang dan pisang.
     (AWAS: Jangan makan melebih-lebih tuk lepaskan tekanan dalaman korang tuh kerana dikhuatiri lepas makan nih ketawa sorang-sorang pulak korang ni =-= dah sudah datang plak penyakit GILA ish ish) 

  • Selain tuh kalau korang rasa STRESS giler membabun~hah DARK CHOCOLATE lah paling berkesan al-sebabnya dak cekelet nih boleh tolong kurangkan hormon stress yang menggatal-gatal melilau di badan

  • Bagi sepesis manusia yang kuat dok tido, rasa lemah lemau limau tuh pulak and tak bleh nak fokus~ korang sebenarnya kurang  makan makanan seperti ayam, sayuran hijau, kentang, roti, cereal gituwww


  • Golongan yang cepat nak sentap aka HATI TISU aka keturunan EMO  nih sebenarnya bukan apa tetapi mengalami masalah dalaman badan yang kurang bahan bakar~so macam ada lemak tepu terlampau lah dalam badan yang menepukan lagi ke'emo'wan atau kesensitipan hati diorang heheh ehemmm seharusnya kalau asek dok emo tuh korang padat diorang dengan epal atau buahan-buahan lain yang mengandungi karbohidrat tambah protein atau lemak kekeke

  • Hah bagi mereka yang merupakan golongan cacing mengelepar plak (CEMAS, RISAU, GELISAH) tak menentu tuh jeng jeng mereka ni kurang makan-makanan yang mengandungi Omega-3 seperti ikan

  • Hok yang nih pulak~sepesis yang suka terBAKOR-BAKOR -pemarah- Panas Baran-HULK uhuhu diorang nih perlu dihadiahkan teh ekekek antaranya seperti TEH HIJAU agar dapatlah mengurangkan marak api yang membahang membakor dalam diri depa-depa yang kuat nak marah nih ehe

  • JENG JENG yang terakhir diriku nak share~ngee~ golongan yang suka berair mata duyung aka ratu drama melankolik~ PENYEDIH~ nak menangis aje-aje wow golongan ni sebenarnya perlu mendapatkan vitamin D yang seimbang ngeh ngeh seperti susu rendah lemak wuwu. Selain tuh makanan yang mengandungi vitamin D mampu membantu mengurangkan rasa takut hehe NO WONDER time kita kocik-kocik somel maseh mak kita slalu bagi minum susu kalau nak tidur heh betul x?

TAHUKAH KENAPA PENTING nak share benda ni???!!!
HAH cuba bayangkan orang yang tengah MARAH
cun plak korang yang baik hati nih korang bagi makan asam pedas haha
mau taknya makin MEMBAKOR hah amek!

*GLURP*
-__-



Wednesday, September 25, 2013

~!0H My G0D! Mengamuk? Hmmm

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 2:33 AM
PeRasaanMu 
3 SuRaT CiNta Links to this post
~Assalamualaikum~

AnyeonGGG
Kenapa topik mengamuk?
Mungkin kerana video yang agak viral
"ISTERI MAT YO MENGAMUK"
kikikikiki

*glurp*
Laman ini bukan laman gosip ye uhuhu
anyway tujuan jari~jemari ini menari~nari di atas papan kekunci
sebenarnya bertujuan tuk menceritakan tentang perihal mengamuk?
Who Mengamuk? What Mengamuk? Why Mengamuk? 
Where Mengamuk? When Mengamuk?
How Mengamuk?
Soalan yang agak crucial untuk dipersoalkan perihal MENGAMUK!!!~~~ LOLZ

Anyway saya telah terbawa~bawa tuk menaip cerita tentang
mengamuk disebabkan sebagai wanita saya agak tersentap kenapa
seorang wanita berkelakuan agak tidak beradab terhadap seorang warga emas
hanya kerana dek soal parking kereta? 
hmmm (terfikir-fikir sampai terlentang terbungkam tertidok)

Saya menulis cerita ini bukan kerana wanita tersebut merupakan isteri 'MAT YO'
tetapi kerana wanita tersebut adalah seorang wanita dan
sebagai isteri MAT YO memanglah serba sedikit mempengaruhi
stigma kita sebagai masyarakat a.k.a pengguna FB a.k.a penonton tegar U-TUBE
yang mengenali MAT YO= Pemain Bola Sepak MALAYSIA

Apa yang saya ingin pertekan di sini adalah kenapa
perlu mengamuk hanya kerana PARKING?
hmmm adakah masa itu cun pulak waktu bini nye angkat bendera jepun?
-______-
~!GLURP!~

Apapon mai kita usha
ANTARA SEBAB KENAPA PEREMPUAN MUDAH NAK MENGAMUK?

1. Tatkala tiba hari peperangan iaitu bendera jepun telah berkibar atau dikenali
sebagai musim cuti-cuti Malaysia dalam kalangan wanita~so musim camni memang
merupakan musim tengkujuh katakan hormon bergelora jiwa meronta so mudah
naik segala lava gunung berapi

So~pada yang tak bernasib baik memang akan mudah dipekiakkk haha jangan
cari pasal pada kaum hawa time ni ok?

2. Hati Tisu~Perempuan ni hati macam tisu~lembut gituwww fuhhh jangan
simbah air nanti mudah koyak, kalau disimbah bara api memang marak
terbakorrr fuhhh

3. Bagi perempuan kalau dapat suami ala-ala retis gelemeres evegerin gitu
dia pun perlu dipandang sebagai retis gamaknya so~ perempuan sepesis gini
dia pun nak tumpang glemor suaminye eheheh tak semua tetapi ada gak jenis
camni...wooo orang cakap perempuan yang ada virus SS
(Syok Sendiri~High Class)~perempuan jenis ego~pantang ditegur~ terus di saman nye kite
*glurp* Mohon Terasa *glurp*

4. Bosan~Hidup dia tade life bukan sebab busy tetapi memang
takde benda nak buat~so dengan muka-muka dia pun nampak sangat tertekan
mata -_- camni haaahhhh huahua
berhati~hati hah pacik makcik ce abe akak adek2 luar sana
perempuan jenis nih mudah nak menengking sebab bosan
sangat so dia nak carik hal sket kehkehkeh

5. Style~ sesetengah perempuan fikir dia ni macam
'Yuhee the witch' haha nih jenis mudah terpengaruh dengan drama
telenovela samarinda segalanya-dia dok pikiak diri dia nih 'cool' aka 'smart'
pandai nak kutuk orang + kononnya garang so nampak cantek
gagaga ;D perempuan jenis nih memang semua orang takut
tapi sebenarnya dia lah yang paling penakut kat dalam gelap ekekeke

So pada lelaki-lelaki luar sana TOLONGLA paham dehhh bahawa
perempuan nih memang sepesis lemah dan bila lemah kami banyak masalah
so janganlah dok pijak-pijak kami and amek kesempatan tuk menerokai
kelemahan kami ini
(oh duduk tersimpuh sambil mengelap dahi olololo)

ARIGATO!

Apabila marah kita memerlukan 43 otot muka
manakala untuk memukul hanya memerlukan 3 otot
kerana itu orang lebih gemar menggunakan otot yang 3 itu haha

>.< LOLOL >.<
 

AkU PeReMpUaN BiAsA Template by Haidanitazzi Blogger Template | Gadget Review