Pages

Thursday, June 23, 2011

MaLaySia LAWAN LuBNaN

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 5:14 PM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post
2:1
MALAYSIA vs LEBANON

assalamua'laikum
alhamdulillah
tahniah! entah ke berapa kali
tahniah sekali lagi kepada skuad negara di bawah
pengurusan Ong Kim Swee
kerana telah melayakkan diri ke apa nak cakap???
peringkat apa tuh?? ok abaikan
apapun difahamkan bahawa ini adalah kali ke?? tahu???
pertama ke??? ke Olimpik...??? 3????huhu malas nak jawab sebab
memang tak sure

wah...namun kita tak boleh terlampau confident ok
tula malam tadi secara live nengok kat TV huhu
sambil dok lipat2 lempeng2 lempar2 kibas2 kain
aisey cam roti canai dibuat hehe
ok...tapi yang paling kesian tentang skuad negara kita
badan banyak kicik habis kena gomol orang lubnan...adoi

>_<
orang MALAYSIA memang comel2
please jangan BULI!!! haha...ok
sebagai peminat safee sali tak sabar dok tengok dia main laa....
sama gak dengan siapa yerh yang terer mengelecek kat side tu?? ashaari ke??
adoi tak ingat....
dan khairul fahmi che mat of course
yang cekap menangkap bola tu la pasal suka
cekap tu bukan cakep ya....hahaha
(tahniah dah tunang)
sempat pula....ok2.... so...tak sabarrrr laa tunggu lawan

LIVERPOOL
MALAYSIA people ya terutama ramai anak2 orang MALAYSIA
likes to eat CHICKEN LIVER haha...ok
u can do it....
takpa2...just TRY THE BEST!!!!

DaLaM MiHrAB CiNtA

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 5:14 PM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post

assalamua'laikum ^_^ apa khabar?
khaifa hall? dengar tak lagu "dalam mihrab cinta" oleh Afgan??
ha itulah theme song untuk filem DALAM MIHRAB CINTA
yang baru sahaja ku tonton dan ingin
ku share dengan siapa2 sahaja pembaca
yang belum menontonnya

saya anak orang malaysia memang gemar
menonton FILEM dan salah satunya FILEM ISLAMI INDONESIA
difahamkan juga bahawa filem ini
merupakan sebuah filem yang di adaptasi
daripada sebuah buku
berminat nak membaca??? :)
ya saya sudah sediakan url untuk download nya di bawah
(sila klik) oh tak dapat sila search ok :)

http://data.zulfanruri.com/DalamMihrabCinta_III.pdf

Mari kita terjah sikit

SINOPSIS

Di sebuah pesantren di Kediri,
ada seorang pemuda bernama Syamsul (Dude Herlino)
yang rela meninggalkan kehidupannya yang cukup nyaman
demi tekadnya untuk belajar menuntut ilmu dan bergabung dalam pesantren.
Kehidupan dalam pesantren membuatnya dekat Zizi (Meyda Sefira),
seorang putri pemilik pesantren yang sebelumnya
pernah menolong Syamsul saat dia dijambret di kereta.
Namun semuanya tidak berjalan dengan lancar,
Syamsul kemudian dituduh mencuri oleh Burhan (Boy Hamzah)
sahabatnya sendiri di dalam pesantren.
Hal ini membuatnya jatuh,
dia diusir dari pesantren dan keluarganya sendiri juga
sudah tidak mempercayainya lagi dan menganggapnya
sebagai seorang penjahat.

Sehingga akhirnya dia menjadi seorang pencopet sungguhan,
akibat tidak kuat menahan rasa laparnya.
Di tengah semua masalah dan kekacauan dalam hidupnya ini,
Syamsul masih tetap diberikan jalan oleh Tuhan untuk melakukan tobat.
Dia dipertemukan kembali dengan seorang gadis soleha
bernama Sylvie (Asmirandah),
dan dari sini kehidupannya berubah.

Syamsul berhasil menjadi seorang guru ngaji
dan belum lama ini dia mendapat tawaran
untuk menjadi seorang Ustad pengisi acara
dalam sebuah acara televisi swasta,
kepercayaan orang-orang terhadap dirinya
sudah mulai pulih perlahan-lahan.

Apakah ini semua berarti Syamsul berjodoh
dengan Sylvie yang telah mengubah hidupnya ?
ataukah Zizi cinta pertamanya yang sempat kandas ?

aisey dramatik kan???
dengar lagu pun begitu puitis???
lagipun sedih juga... dan aku memahami situasi
dude herlino tu :)
memang tak terbeban rasanya pabila
menjadi bahan fitnahan orang

so, hope anak2 orang di Malaysia faham k
bahasa indonesia :)
please jangan bikin malu orang Malaysia
kita boleh!!! k
sekian


BiLa AnaK OraNg BerCeriTa PasAL MAHARAJA LAWAK

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 4:21 PM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post

assalamua'laikum...salam "manisnya kurma ini???"^_^
pada hari ni anak orang ni nak blogging sikit tentang final
maharaja lawak yang akan dipersembahkan last hari.
ok2 ini adalah sesuatu yang bermanfa
at sket berbanding kita membuat
kerja2 logging yang sememang nya memusnahkan alam erhh...cey melalut pulak da...


before tu mai kita zass sket siapakah finalist2 tuh :)
JOZAN SEPAH
JAMBU

NABIL
haaa tu dia tu dia :)
so you all semua agak2 eh...ops jangan teragak2...
rasa2 nya siapa yang akan dinobatkan
sebagai maharaja or "sifu" lawak malaysia 2011 yaahh
apa??? apa???pendapat saya???
uiks2...saya jangan tanya lah k...
kalau pi dok undi spr pun saya pi pangkah 2 2
so apalagi maharaja lawak saya ni dok layan semua lawak
ketawa pastu menangis
menangis pastu ketawa :D hohoho
ok2...apapun wish them all the best
sementara tengah kerja as a "guard" dan "pembantu rumah" di sebuah
rumah usang yang terletak di pedalaman yang tinggal jentik akn roboh
aisey dramatik tolll k...menyimpang ke jalan yang salah dah crite kite ni :)
ok2...dah (stop it anak orang!!!)
jangan merepek arhhh.... benci orang baca... (adakah orang baca oi orang baca??)
haha betul gak eh??cakap tentang blog dunia blog nih luas lah...
berbanding dengan post2 anak orang yang
sememangnya banyak cite tentang
anak orang je (bosannnn ape!!) hahaha
yelah (adoi nak cite sal dunia blog plaakkk)
1 1 1 1 1 dulu please la..
ok....uhurm (cam oranh gila cakap sorang "tanya" "jawab" sendiri)
adakah terlalu lama terkurung dalam rumah anak orang pun menjadi gila???
huish2...ok..nak taw ape nak cerita after entry ni???
ya itulah sebenarnya pembuka selera kita
hint2 dah diberi "maniskan kurma ini???" haha
ok2...berbalik pada maharaja lawak

anak orang nak wish them all the best
good luck??? anak orang ni not believe in luck ^_^v hihi why??
entahla i've never been lucky ya...why??just read my old entreee f.m.i
ok...to all marilah kita menghidupi hari2 sisa2 hidup saki baki ni
dengan penuh manfaat dan ceria hingga terbang ke langit

salam sayang!!!

Saturday, June 18, 2011

SuRaTaN HiDuP

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 2:52 AM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post
ke mana harus kaki ini melangkah
tanah mana yang sudi menerima diri yang penuh khilaf
padamu Allah ku menadah kalimah
mutiara pecah berderai-derai dari celah mata yang
banyak ditipu dengan keindahan fatamorgana
yang penuh racun
penuh duri dalam sepanjang ranjau kehidupan


ke mana harus kaki ini melangkah
insan mana yang sudi menerima diri yang terbuang
padamu Allah ku menadah kalimah
tiada henti untaian tasbih dialun pada jari dan tangan
yang seringkali digoda hawa nafsu dan syaitan
untuk melakukan apa
yang seharusnya dijauhi sejauhnya


oh bulan yang redha menerima cahaya daripada mentari
kerana akur pada aturan mu Allah
oh mentari yang akur memberi cahayanya buat menyinar sejagat dunia
kerana redha pada aturan mu Allah
oh dunia yang sudi memberi tempat pada ku khalifah mu Allah
kerana ingin memberi peluang bagiku untuk menjadi insan yang bisa mentadbir dunia
pada jalan yang penuh kebenaran...ketulusan...
kerana inilah suratan buatku dari tuhan yang mencipta daku
ALLAH

namun, harus bagaimanakah ku jalani hidup ini
andai manusia yang bertopeng begitu banyak menyertai pentas hidupku di dunia
berderai-derai mutiara mengalir tanpa mengira harga
yang harus dibayar untuk sebutir mutiara
kerana mutiara sudah tiada harga saat hidup ini
penuh dosa dan penuh khilaf
dan...
dibanjiri manusia yang sering
menyakiti...
menipu...
memperdaya...
memperguna...

oh Allah mana perginya aturan hidup yang biasa menyinar bahagia
apakah ini sudah menjadi suratan hidup aku
agar sakit seperti matahari yang sakit menahan bahangnya
untuk memberi cahaya yang menyinar dunia

suratan hidup
-serikandi_ibtisam-
 

AkU PeReMpUaN BiAsA Template by Haidanitazzi Blogger Template | Gadget Review