Pages

Thursday, May 24, 2012

ApaBiLa Aku SuDaH 22

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 7:38 AM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post
The day when i was 22
wah hari selepas aku berusia 21
huhuhu apa yang ku ingini agar hari ini
aku dapat buat kenangan banyak~banyak
ya alhamdulillah aku masih bernafas sehingga hari ini
aku dapat menikmati alam ciptaan tuhan yang penuh keindahan

Hari ini aku masih dapat tengok
muka ikan keli...bintang~bintang berkerlipan...ayam berkokok
katak melompat...burung berterbangan...semut berjalan...
main~main mata sama  diorang
main~main sesunguttt
hahaha :P

ngee apa yang aku mahu
hanyalah ingin bernafas dengan bahagia
ya Allah tolong ((")(")) amiinnnn

Tuesday, May 22, 2012

LaGeNda PeRemPuaN yang Bercakap dengan BiNtaNg: Apabila Hati Terluka

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 9:54 PM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post



 Talking to the moooonnnnn ................
Try to getttt toooo youuuuuu...................

aisehmen bunyi orang kecewa sakan! ahahak
anyway the moral of the story
opssss ke situ pulak dah dulu padahal
belum setat ape2 maseh kekeke

oklah sebenarnya sebagai manusia yang kurang normal
there's one thing yang aku selalu buat
'talking to the stars'
hahaha not to the moon ok
tak cukuplah nak luah kat bulan yang sebijik je
nak banyak~banyak jugak cam bintang
baru meriahkan??? haha lagipun bulan ni kurang setia
mane tak pas subuh pegi tinggalkan aku pula men pusing2
cheese selingkuh bikin panas hahaha
(mula dah nak meroyan plak)

ok by the way itu lah cara aku nak tenangkan diri
tengok bintang wah kalau boleh nak bina rumah yang xada rooftop nanti
kekeke senang nengok bintang memanjang! jangan kena berak burong sudah ==!
huhuhu...so apabila kecewa apakah yang korang buat?
ingin belajar tips~tops merawat kelukaan?
aku kat sini bukan jual plaster hahaha

~Let me show you how~

TIPS-TOPS MERAWAT LUKA DI HATI


Tip 1:pergi mana-mana mini market pastu beli plaster-bayar jangan lupa weh! mo kena pang haha. Dahtu pegilah mana-mana klinik 1 Malaysia (yela murah dan bayar singgit je takkan tu nak dekut) pi jumpa doktor kasi plaster dan cakap "doktor tolong plasterkan hatiku yang terluka"

Tip 2: buat satu sajak tentang hati yang terluka pastu pergi lah dekat mana-mana public places then kau baca lah sajak tentang kelukaan hati tuh

Tip 3: pergi mana-mana rumah kawan or bilik roomate satu dorm ke fakulti ke ape ke yang penting ko kena ada kawan...pastu ko duduk la kat bilik dia termenung 2 3 jam....kalau kawan ko tanya kenapa ko cakap la "aku mengalami pendarahan dalaman yang tak bisa dirawati"

Tip 4: berlari berlari berlari sekuat hati sehingga kau penat dan pengsan tak kisahla kau nak lari sampai thailand ke ape ke yang penting ko lepaskannn! 

Tip 5: Pergi mana-mana pusat karaoke pastu ko duduk sorang-sorang kunci pintu dan melalak lah lagu "itek gembo-gembo" sampai 10 kali sesorang (sambil menari~nari cenggini rupa)


Tip 6: Buatlah senaman kepala seperti ini sepanjang kau berada dalam kelukaan....ingat senaman itu mengurangkan stressss!!!



Tip 7: Menangislah sepuas hati....jumpa mana2 orang kat jalan minta diorang tolong usapkan pala tu...keke nangis je weh nangis tu hilangkan bebanan!


 Tip 8: pergi kat mana-mana tempat yang bukan territory kau kat gunung ke laut ke pantai ke umah pak cik mamat ke umah amin ke abu ke salleh ke...haaa pergi lepas kelukaan jerit kuat2 "Terlukaa!!! aaaa aaaa !!! terlukaaa!!!!


Tip 9: Amek sticky notes pastu tulis "aku terluka" "im not ok" "im crazy" "bichaso" ape2 ko nak lah! pastu tampal kat dahi dan pergi jalan2 sekeliling cewah cam lam drama cina lama yang kungfu2 kalo ko kena tampal benda tuh macam kena possess or rasuk!

wakakakakakakakakaakakaka

sebenarnya...kelukaan itu benda yang semua orang rasai dalam kehidupan
tak payahla kita nak rasa kita je manusia yang paling kesiannnn nak mampus kat dunia ni
tak payahla nak berlagak kuat sangat cakap kita ni tak terluka la weh hahaha
buat je ape yang kita mampu tuk atasi kelukaan ni
kalau duduk je memanjang dapat ape je
alamatnya masih kat zaman manusia batu lah camni

Life must go on!!!
Sinar kehidupan itu masih terus berkelipan dan cerah buat kita
janganlah nak terus bunuh diri lepas semua yang terjadi
(kau ingat ko sorang je malang!)
hahaha anyway semua apa yang paling terbaik

mengadulah pada dia
dekatkanlah diri dengan dia
berdoalah pada dia yang MAHA ESA!
~nescaya segalanya akan baik~baik saja~
insya'Allah 

BiLa Aku MuLa BeRmimPi

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 5:12 PM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post

hikhakhikhakhik
senaman ringkas di pagi hari

Hai! Bonjour! Sobahann nuur! Hello Good Morning! Mat Pagi! Cau an!
mende merepek ni hihihi entah betol x :p
apepon kan haaaa bila aku mula bermimpi
memang dasat sungguh hhihi begini ceritanya

malam tadi mimpi Abang Nabil Raja Lawak
hantar post dekat blog kita cakap
"TAHNIAH BLOG anda terpilih sebagai blog PALING CUN"
aisehmennn heppinya!!!! (gelek2)
Ya Allah walaupun itu dusta! tapi x mengapa aku tetap epi
lam mimpi tu aku tiba2 jadi cam kukkoorroo =.= cheese!
kecoh sana sini heboh sal tu

ops sebelum tu! kenapa NABIL ye???
dan paling pelik rambut abang Nabil kite time tu
cam rambut Doktor Rozmey! o.O
Omai omai ni gara~gara dek fir aka anak ku
yang bercerita macam2 la semalam hahaha
memang gelak sakan kitorang
ngee Tengs ye dek fir kol ibu! (akak) sesusah je hehe

ok...ni cerita kosong
suka x suka boleh pi hahaha
kijam!
kokokok! ;p

Thursday, May 17, 2012

Live Life To The Fullest

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 5:21 AM
PeRasaanMu 
0 SuRaT CiNta Links to this post
How are you?
Hope all the readers would be great as usual no matter who you are
& where you are!
WOW my blog remains silence for almost a year!
However, it's ok...i just wanna share something
that come across to my mind today
and Thank GOD for opening my heart to
UPDATE MY BLOG!
SO TRUE!!! warghhh

While googling mingling gigling around the Google
Suddenly bumped with this beautiful words personalize with wonderful image
Oh My God the words really touched my heart!
Hurmmm yea sometime as a so called 'normal person'
we might be thinking do the person who is close to you
really love you for what you are?
Hurmmm...because everybody hates to be hated right?
and THE MOST what we hates is to be betrayed by those who you really love
I really hates that!!! and NOBODY ever wanted such things happen!
So, what do we really want actually?
To be hurt by honest words or
To be happy by deceitful words?
It depends...

Hurt might be the greatest things you should choose
WHY?
Because the sore in your heart will be healed
It would takes time...
But to be loved for something you are not
is much more hurt because you do not know
you have been living this life meaningless

~SERIBU~

 

AkU PeReMpUaN BiAsA Template by Haidanitazzi Blogger Template | Gadget Review