Pages

Sunday, September 29, 2013

~!0H My G0D!~ KeNaLi LeLaKi MeLaLui HanDPh0ne~

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 6:15 AM
PeRasaanMu 

~assalamualaikum~

Tengah dok cit-cat dengan kawan~kawan
heheh tetiba muncul topik tentang mamat yang
kitorang tengok time tengah exercise dekat outdoor gym
kihkih bukan ape mamat tuh dok asyik tik-ketik-tik dengan phone
So~suddenly my idea (mentol menyala lam kepala hotak)
to share serba sedikit tentang todays HOT topic lerr

~ngee~
Biasanya lerrr~bebenda macam mobile phone nih
boleh dikatakan sinonim dengan perempuan
coz macam handbag lah to them
namun pada zaman generasi-y nih hoho
even lelaki pun dah macam perempuan
coz ramai yang dok terkepit dengan phone tak kira masa
kikiki
saya plak time jog memang x bawa phone kecuali mp3

So~apakata tanpa berlengah lagi JOM!!! kita discuss
tentang topik hangat nih woot~
kajian di bawah adalah berdasarkan
persepsi perpepsi peresipi
masyakarakat umum
kekekeke
terutamanya
WANITA

KeNaLi LeLaKi MeLaLui HanDPhone

1. Blackberry~ Blackberry ni handphone smart pon yang memang
unik dan memiliki keistimewaan tersendiri lah kan
iaitu ada chat software sendiri dari BB user to BB user yang lain
which can be added thru BB pin (huh i think so)
anyway heheh lelaki yang dok guna BB nih boleh dikatakan kaki
chatters and berpotensi BESOOO! tuk curang jeng jeng jeng
mana taknya heheh asyik berkepit dengan phone 25/7
namun ada gak antaranya yang sememangnya jenis baik
 and berjimat aka dekot-dekot skit
sebab diorang nih hanya akan chat dengan BB user
untuk berjimat cermat amalan mulia hahah
dan abaikan gegel yang xde BB hahah!!!
Apapun diorang x se-smart pengguna samsung, iphone+hp android lain
coz jika dibandingkan BB nih application for software dahla
lambat update hahah dan dengor kabo BB nih memang selalu
hanggggggg kihkih >.< 

2. IPH0NE~ Among HP smart phone yang termahal di dunia
coz dia punya software memang zupzap abesss and highly protected lah
dijamin selamat guna iphone tapi luarnye agak fragile sikit kate oghanglah~~~
Lelaki jenis nih SMART style punya sepesis coz iphone nih
android+smart phone yang memang zasss and 
boleh dikatakan lelaki yang ipong nihhhh memang tayeppp
menjaga standard diri coz yelah!~sape tak tahu iphone tuh mahal ye tak!? hahah

3. SAMSUNG, & others Android Phone~ Hah sape x tahu samsung
HP yang terlaris di pasaran sekarang kihkih saban bulan ade je keluaran
baru sampai tak dan nak update kottt hahah!
Lelaki yang suka pakai samsung nih memang jenis yang suka
update dengan gadget aka boros lah katakan sebabnye diorang
berpotensi besar akan tukar atau upgrade dari samsung note 1 ke 2 ke 3
(hamboi macam beli kuih kat paso) hahahah
HAAA!~bila asek tukar2 phone nih ada potensi tukar2 awek jeng-jeng
hahah! Namun golongan mamat yang pakai samsung ni actually sweet
juga sebabnya samsung ni actually kita boleh jumpa dari harga
paling murah sampai mahal haaa so ada yang baik nih diorang
belikan sebijik phone samsung murah tuk awek ekekeke

4.SONY~ Sony nih memang kita tahu dia punya
sound system canggeh woh tip top gituwww kihkih
Mamat yang pakai sony nih sepesis rock yoh and x kesahla
rock jiwang ke rock kapak ke apeke heheh ape yang penting diorang
memang ROCK-SEMPOI-COOL sebab selalu dengan earphone (brand sony gak)
plug ke phone sony hah layannnn lagu sambil dok jalan tanpa
hirau keadaan sekeliling hahahah!
and boleh dikatakan ada diantara mereka merupakan
 type GEEKS sebabnye kuat main game guna phone sony 
dek kerana sound system sangat
BESTTTTT punyerr~ ngee~

5. NOKIA COKIA~heheh kalau ada mamat umur 20++
and still pakai HP nokia cokia brand cam sabun daun butterfly kerrr
fuhhh mamat jenis nih bagi aku memang
SMART-SWEET-SHY-SHY-SO COOL
apetaknya hahah orang lain dah dok tukar phone ni phone tu
tapi bagi dia malas lah dia nak sibuk sangat sebab baginye
phone tu tuk kol and sms jerrr malas la nak layan
wasap we cat instagaram tewit pesbook lam phone
hahahahah! so walaupun diorang agak outdated
namun mamat sepesis nih memang baik coz tak
mendedahkan diri pada dunia phone generasi-y yang
terlampau sosial huhu
anyway diorang nih ada sifat buruk gak
maybe sebab xnak tukar coz terlampau BAKHIL.

sekian
Kesemua di atas sekadar kajian yang
x semestinya betol kan hahah anyway
buat semua di luar sana heh
'Jangan kerana handphone lidah tidak dapat berbicara
gunalah handphone dengan penuh budi bicara"

*GLURP8


3 SuRaT CiNta:

zalizalu said...

saye pakai nokia butterfly.. keh3... canggih dop?

serikandi_ibtisam said...

haha pomot diri nampak? :p

serikandi_ibtisam said...

hihihi pomot diri nampak :p

Post a Comment

 

AkU PeReMpUaN BiAsA Template by Haidanitazzi Blogger Template | Gadget Review