Pages

Thursday, September 26, 2013

~!0H My G0D! apabila MARAH aku terasa LAPAR dan mahu MAKAN 0rang!~

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 5:42 AM
PeRasaanMu 

Th3 JuN@$ M0nK3y
Jadian

Aku suka dia
Tapi aku tak tahu untuk
Bilang kepadanya bila aku suka 
Jatuh cinta kepadanya


Dia cinta yang pertama
Dia yang bisa membuat aku
Merasa deg-degan berdebar di dada
Diam saat mengingatnya


Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya 
Kalau aku mau menjadi kekasihnya


Aku yakin diriku
Nanti pasti membuatnya
Suka kepadaku cinta kepadaku
Dan kita akan jadian


Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya 
Kalau aku mau menjadi kekasihnya (3x)


(Merenung Jauh hrmmm)

Kita semua pernah merasa terjatuh terlentang terbungkam tertekan
terhimpit tersiksa tersedak dan sekalian alam yang berkaitan
ter ter ter ter ni memang sungguh ter...amat lah sukar
Namun~perasaan 'ter' ini merupakan sebagian perasaan
kita sebagai manusia yang sukar dipisahkan umpama
irama dan lagu, aroman dan makanan? hrmmm
(oh tidak~lapor plak sebut makanan)

apapun teruskan dengan mood membincangkan
hal yang menekankan hati ini wuwu Y_Y
(ceh sebut makanan dah bergetar plak iman and emosi)
sememangnya makanan tidak dapat dipisahkan dari kehidupan
terdapat dua jenis manusia di mana apabila dia terkena penyaket 'TER'

pertama tama sekalinya~jeng jeng~
Dia akan menjadi AGRESIF PADA MAKANAN
~NAFSU TERHADAP MAKANAN MENINGKAT~
KUAT MAKAN

type kedua-nye pulaklah ye
Dia akan jadi PHOBIA PADA MAKAN
~HILANG NAFSU MAKAN~ 
LUPA APAKAH ITU 'MAKANAN'
*Glurp*
(Rugi meno golongan kedua nih!!!)

ANTARA SEBAB KENAPA MAKANAN DIKAITKAN DENGAN EMOSI?

  • Menurut kajian kalau rasa tertekan, teresah, tersedih a.k.a penyakit TER nih hehe makanan yang boleh membantu memperbaiki mood korang atau membahagiakan anda adalah seperti kerang, kentang biru, daging, coklat hitam, yogurt, asparagus, madu , tomata, telur, kacang dan pisang.
     (AWAS: Jangan makan melebih-lebih tuk lepaskan tekanan dalaman korang tuh kerana dikhuatiri lepas makan nih ketawa sorang-sorang pulak korang ni =-= dah sudah datang plak penyakit GILA ish ish) 

  • Selain tuh kalau korang rasa STRESS giler membabun~hah DARK CHOCOLATE lah paling berkesan al-sebabnya dak cekelet nih boleh tolong kurangkan hormon stress yang menggatal-gatal melilau di badan

  • Bagi sepesis manusia yang kuat dok tido, rasa lemah lemau limau tuh pulak and tak bleh nak fokus~ korang sebenarnya kurang  makan makanan seperti ayam, sayuran hijau, kentang, roti, cereal gituwww


  • Golongan yang cepat nak sentap aka HATI TISU aka keturunan EMO  nih sebenarnya bukan apa tetapi mengalami masalah dalaman badan yang kurang bahan bakar~so macam ada lemak tepu terlampau lah dalam badan yang menepukan lagi ke'emo'wan atau kesensitipan hati diorang heheh ehemmm seharusnya kalau asek dok emo tuh korang padat diorang dengan epal atau buahan-buahan lain yang mengandungi karbohidrat tambah protein atau lemak kekeke

  • Hah bagi mereka yang merupakan golongan cacing mengelepar plak (CEMAS, RISAU, GELISAH) tak menentu tuh jeng jeng mereka ni kurang makan-makanan yang mengandungi Omega-3 seperti ikan

  • Hok yang nih pulak~sepesis yang suka terBAKOR-BAKOR -pemarah- Panas Baran-HULK uhuhu diorang nih perlu dihadiahkan teh ekekek antaranya seperti TEH HIJAU agar dapatlah mengurangkan marak api yang membahang membakor dalam diri depa-depa yang kuat nak marah nih ehe

  • JENG JENG yang terakhir diriku nak share~ngee~ golongan yang suka berair mata duyung aka ratu drama melankolik~ PENYEDIH~ nak menangis aje-aje wow golongan ni sebenarnya perlu mendapatkan vitamin D yang seimbang ngeh ngeh seperti susu rendah lemak wuwu. Selain tuh makanan yang mengandungi vitamin D mampu membantu mengurangkan rasa takut hehe NO WONDER time kita kocik-kocik somel maseh mak kita slalu bagi minum susu kalau nak tidur heh betul x?

TAHUKAH KENAPA PENTING nak share benda ni???!!!
HAH cuba bayangkan orang yang tengah MARAH
cun plak korang yang baik hati nih korang bagi makan asam pedas haha
mau taknya makin MEMBAKOR hah amek!

*GLURP*
-__-



0 SuRaT CiNta:

Post a Comment

 

AkU PeReMpUaN BiAsA Template by Haidanitazzi Blogger Template | Gadget Review