Pages

Sunday, July 10, 2011

TaK TeRcaPai AkaLku

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 7:27 PM
PeRasaanMu 
"Tak TeRcaPai AkaLku"

assalamua'laikum wahai semua anak2 orang :)
haa...nampak tak gambar di atas???
nampak? ape x nampak?
jangan sampai anak orang sini buat cerita
nujum pak belalang ^_^
ok...harini nak bercerita tentang "hati yang terluka"

apa pasal "hati yang terluka"???
haa...yup tetiba anak orang tengah duduk kat tangga sambil
minum milo lalu jeng jeng jeng keluar fikiran tentang
kenangan anak orang dan kengkawan anak orang

ya hati siapa yang tak pernah terluka?
arhhh mustahil ada yang tak pernah melainkan
"orang yang kurang war ras"
^_^

bercerita tentang "hati yang terluka"
ya..kelukaan ini anak orang ni bukan sebab putos cinta...
mati kucing...hilang hanfon...rumah terbako atau sebagainya
tetapi...
"hati yang terluka' pada anak orang
time ini adalah disebabkan memikirkan hal dunia zaman ini
(hamboi macam menteri gamaknya)
ish2...bukan apa...sekarang ni dunia dah tanpa batas
umpama "monyet tidak berbaju"
ya begitu bebas ye...tanpa sempadan
boleh je pi jalan2 sana sini

nukilannya "monyet tidak berbaju"
sebenarnya seikhlasnya sebetulnya
bukanlah nak menyamakan manusia dengan haiwan
tetapi ingin menganalogikan manusia
zaman sekarang memang banyak berperangai seperti monyet

contoh monyet: "umpama memberi bunga pada monyet"
sama dengan tidak tahu menghargai bunga itu

ya ya dan ya
manusia memang tak pernah puas
dan tak menghargai nikmat yang Allah telah berikan
yang laki nak jadi transformers kepada perempuan
yang perempuan nak jadi transformers lelaki
apa ni transform2 ni... (x baik taw!!!)

nikmat Allah bagi air udara cahaya nyawa ni
tak CUKUP ke???
semata2 kerana cinta duniawi
ramai yang menipu diri dan orang lain tetapi tidak kepada tuhan
malu kepada diri dan orang lain tetapi tidak kepada tuhan
haa tu la tu la orang kita ish2...

yang bukan mat salleh nak jadi mat salleh celup
ish2...mat salleh pun x sebok nak jadi kita
tolonglah bersyukur2 dengan apa yang ada
negara yang aman...
sumber letrik
sumber air
udara yang free (ALLAH tak charge)

bukankah islam mengajar kita beserdehana
why nak over2 ni???
=_=

kecantikan??akan layu umpama mawar
memekar indah pada musimnya
kan layu pada penghujungnya
usia??akan indah pada zaman mudanya
penuh kerisauan pada pertengahannya
kembali pada ilahi akhirnya
kekayaan??akan manis nikmat pada mulanya
khuatir untuk menjaganya
merana akhirnya andai papa kedana
dunia??hanya sementara
tiada yang kekal isinya
hancur binasa sampai waktunya

-seri-

0 SuRaT CiNta:

Post a Comment

 

AkU PeReMpUaN BiAsA Template by Haidanitazzi Blogger Template | Gadget Review