Pages

Tuesday, May 22, 2012

LaGeNda PeRemPuaN yang Bercakap dengan BiNtaNg: Apabila Hati Terluka

HaSiL BeBeLLaN serikandi_ibtisam at 9:54 PM
PeRasaanMu 



 Talking to the moooonnnnn ................
Try to getttt toooo youuuuuu...................

aisehmen bunyi orang kecewa sakan! ahahak
anyway the moral of the story
opssss ke situ pulak dah dulu padahal
belum setat ape2 maseh kekeke

oklah sebenarnya sebagai manusia yang kurang normal
there's one thing yang aku selalu buat
'talking to the stars'
hahaha not to the moon ok
tak cukuplah nak luah kat bulan yang sebijik je
nak banyak~banyak jugak cam bintang
baru meriahkan??? haha lagipun bulan ni kurang setia
mane tak pas subuh pegi tinggalkan aku pula men pusing2
cheese selingkuh bikin panas hahaha
(mula dah nak meroyan plak)

ok by the way itu lah cara aku nak tenangkan diri
tengok bintang wah kalau boleh nak bina rumah yang xada rooftop nanti
kekeke senang nengok bintang memanjang! jangan kena berak burong sudah ==!
huhuhu...so apabila kecewa apakah yang korang buat?
ingin belajar tips~tops merawat kelukaan?
aku kat sini bukan jual plaster hahaha

~Let me show you how~

TIPS-TOPS MERAWAT LUKA DI HATI


Tip 1:pergi mana-mana mini market pastu beli plaster-bayar jangan lupa weh! mo kena pang haha. Dahtu pegilah mana-mana klinik 1 Malaysia (yela murah dan bayar singgit je takkan tu nak dekut) pi jumpa doktor kasi plaster dan cakap "doktor tolong plasterkan hatiku yang terluka"

Tip 2: buat satu sajak tentang hati yang terluka pastu pergi lah dekat mana-mana public places then kau baca lah sajak tentang kelukaan hati tuh

Tip 3: pergi mana-mana rumah kawan or bilik roomate satu dorm ke fakulti ke ape ke yang penting ko kena ada kawan...pastu ko duduk la kat bilik dia termenung 2 3 jam....kalau kawan ko tanya kenapa ko cakap la "aku mengalami pendarahan dalaman yang tak bisa dirawati"

Tip 4: berlari berlari berlari sekuat hati sehingga kau penat dan pengsan tak kisahla kau nak lari sampai thailand ke ape ke yang penting ko lepaskannn! 

Tip 5: Pergi mana-mana pusat karaoke pastu ko duduk sorang-sorang kunci pintu dan melalak lah lagu "itek gembo-gembo" sampai 10 kali sesorang (sambil menari~nari cenggini rupa)


Tip 6: Buatlah senaman kepala seperti ini sepanjang kau berada dalam kelukaan....ingat senaman itu mengurangkan stressss!!!



Tip 7: Menangislah sepuas hati....jumpa mana2 orang kat jalan minta diorang tolong usapkan pala tu...keke nangis je weh nangis tu hilangkan bebanan!


 Tip 8: pergi kat mana-mana tempat yang bukan territory kau kat gunung ke laut ke pantai ke umah pak cik mamat ke umah amin ke abu ke salleh ke...haaa pergi lepas kelukaan jerit kuat2 "Terlukaa!!! aaaa aaaa !!! terlukaaa!!!!


Tip 9: Amek sticky notes pastu tulis "aku terluka" "im not ok" "im crazy" "bichaso" ape2 ko nak lah! pastu tampal kat dahi dan pergi jalan2 sekeliling cewah cam lam drama cina lama yang kungfu2 kalo ko kena tampal benda tuh macam kena possess or rasuk!

wakakakakakakakakaakakaka

sebenarnya...kelukaan itu benda yang semua orang rasai dalam kehidupan
tak payahla kita nak rasa kita je manusia yang paling kesiannnn nak mampus kat dunia ni
tak payahla nak berlagak kuat sangat cakap kita ni tak terluka la weh hahaha
buat je ape yang kita mampu tuk atasi kelukaan ni
kalau duduk je memanjang dapat ape je
alamatnya masih kat zaman manusia batu lah camni

Life must go on!!!
Sinar kehidupan itu masih terus berkelipan dan cerah buat kita
janganlah nak terus bunuh diri lepas semua yang terjadi
(kau ingat ko sorang je malang!)
hahaha anyway semua apa yang paling terbaik

mengadulah pada dia
dekatkanlah diri dengan dia
berdoalah pada dia yang MAHA ESA!
~nescaya segalanya akan baik~baik saja~
insya'Allah 

0 SuRaT CiNta:

Post a Comment

 

AkU PeReMpUaN BiAsA Template by Haidanitazzi Blogger Template | Gadget Review